TIRAMISU

Tiramisu 
Nivel: Mediu
Timp de pregatire: 40 minute
Ingrediente:
  • Zahar pudra 100 gr.
  • Cacao pudra 100 gr.
  • Smantana naturala dulce 1L
  • Mascarpone 250 gr.
  • Cafea 300 ml.
  • Piscoturi 300 gr.
Portii: 8 borcane

Video:
Imagini din timpul prepararii:
Preparare:

Tiramisu, unul dintre deserturile mele preferate .

Un desert usor de preparat si foarte gustos pentru toti pofticiosii. La tiramisul pe care vi l prezentam stau la baza doua creme delicioase, crema de ciocolata si crema alba.
Incepem prin a imparti un litru de smantana dulce in doua boluri (cate 500 ml. fiecare). Intr un bol mixam smantana dulce cu 250 gr. de mascarpone pana cand crema se intareste si la final adaugam 100 gr. de zahar. Terminam cu crema alba, ne apucam de crema de ciocolata la fel cum am inceput si crema alba, adica prin a mixa smantana dulce cu 100 gr. de cacao. Crema de cacao trebuie sa fie mai moale fata de crema alba si in cazul in care crema de ciocolata vedeti ca nu se intareste puteti adauga cacao pudra. La final la fel ca si in crema alba adaugam zahar doar 150 gr. deoarece pudra de cacao este putin mai amara si daca simtiti ca nu este destul de dulce mai puteti audauga pana la gustul dorit. Odata ce am terminat cu cremele ne ocupam de piscoturi prin a incalzi 300 de ml de cafea. La acest punct, putem incepe asamblarea borcanelor. Aici avem nevoie sa tinem minte cativa pasi.

-primul pas: adaugam putina crema de ciocolata la baza borcanului
-al doilea pas: adaugam prima serie de piscoturi dupa cei inmuiam cateva secunde in cafea (cafeaua trebuie sa fie calda si piscoturile asezate cu burta in sus)
-al treilea pas: intidem cu grija peste piscoturi crema alba (fara sa lasam spatii intre piscoturi si crema)
-al patrulea pas: adaugam a doua si ultima serie de piscoturi peste crema alba (aceasi metoda)
– al cincelea si ultimus pas : intindem frumos crema de ciocolata peste piscoturi si punem putina pudra peste (pentu aspect).

Aceasta este reteta noastra de Tiramisu, va uram la toti Buona Apetito!

Distribuie:
Taguri: francesco si patrizia reteta tiramisureteta de tiramisu chef patriziareteta tiramisutiramisutiramisu patrizia si francesco