Rulouri de curcan cu prosciutto

 
Nivel: Usor
Timp de pregatire: 20 minute
Ingrediente:
  • Piept de curcan - 200gr.
  • Prosciutto crudo - 4 feli
  • Rozmarin - 2 crengute
  • Ulei de masline extravirgin - 3 linguri
  • vin alb - 15ml
  • Sare - dupa gust
Portii: 1

Preparare:

BINE ATI VENIT

Astazi va prezint prima reteta cu carne pe care ne am gandit sa o pregatim pentru voi. Este un preparat usor de facut si totodata sanatos.  Sa va aratam pasii de preagatire pentru reteta noastra!

Pasul1 – Se iau doua bucati de piept de curcan si se bat pana se subtiaza. Dupa care adaugam cateva picaturi de ulei de masline extravirgin, foarte putina sare si rozmarin maruntit.

Pasul2 – Luam 2 felii de prosciutto crudo pentru fiecare bucata de carne, adaugam pieptul de curcan peste cele doua felii de prosciutto si se relueaza usor. Se inchid cu 2 scobitoari.

Pasul3 – Luam o tigaie, o punem la foc mediu cu putin ulei de masline extravirgin, imediat cum se incalzeste adaugam cele doua rulouri cu o crenguta de rozmarin. In momentul in care rulourile au prins culoare pe fiecare parte, adaugam 15ml de vin alb (cand adaugam vinul alb focul trebuie dat la maxim pana se avapora).Odata evaporat vinul alb, dam focul mai incet si sa lasam sa se gateasca 7-8 minute.

Ultimul pas – Scoatem rulourile din tigaie si totodata scobitorile si le asezati in farfurie impreuna cu sosul din tigaie, in modul pe care il doriti.

RECOMANDARI- In cazul in care se usuca prea mult in timpul pregatirii, adaugati 2 linguri de apa

-Dupa ce s-a evaporat vinul alb se recomanda sa adaugati putina sare

Va uram Buon Appetito!

 

Distribuie:
Taguri: curcanprosciutto