PAPPARDELLE MARE E MONTI

Pappardelle mare e monti 2 
Nivel: Mediu
Timp de pregatire: 40 minute
Ingrediente:
  • Paste pappardelle 80 gr.
  • Ceapa 20 gr.
  • Usturoi un catel
  • Patrujel 10 gr
  • Vin alb 70 ml.
  • Creveti 100 gr.
  • Ciuperci 100 gr.
  • Smantana 100 gr.
  • Sos de rosii 70 gr.
  • Busuioc 5 gr.
  • Ulei de masline 20 ml.
Portii: 1

Video:
Imagini din timpul prepararii:

 

 

Preparare:

PAPPARDELLE MARE E MONTI

Va prezentam una dintre cele mai apreciate retete de paste pe care am realizat-o. O reteta cu care am mers in toate restaurantele la care am lucrat. Aceasta imbina excelent doua gusturi diferite, crevetii si ciupercile. De asta si numele Mare e Monti, care inseamna marea si muntele.
Pentru a realiza aceasta, incepem prin a pune o tigaie la foc mic impreuna cu: ulei de masline (20 ml.), ceapa (20 gr.), patrunjel (10 gr.) si un catel de usturoi (toata aceste 3 ingrediente trebuie taiate marunt inainte de le adaugam in tigaie).

Odata ce baza noastra s-a calit putin, introducem crevetii si ii lasam sa prinda culoare (focul ramane mic) dupa ce au prins culoare, focul se da la maxim si adaugam vin alb (70ml.) pana se evapora vinul alb tinem focul la maxim, in momentul in care vinul alb s-a evaporat revenim la focul mic si introducem ciupercile (100gr.) si amestecam bine.
Aici urmeaza partea mea favorita din reteta, cand adaugam smantana (100gr.) si sos=ul de rosii (100gr.). Amestecam bine, stingem focul si sosul nostru o sa prinda o culoare roz care imi place mult de la ultimele doua ingrediente.

Reteta noastra Pappardelle mare e monti este gata, va uram BUON APPETTITO!

Distribuie:
Taguri: pappardellepappardelle mare e monti