Pizza – Curiozitati despre celebra mancare

Categorie: Blog
Data:
Pizza
Distribuie:

Pizza este acea mancare la care ne gandim de cele mai multi ori cand dorim sa ne facem o placere gustativa insa aceasta are cateva curiozitati interesante. Pizza este originara din Italia, mai exact din Napoli, de obicei in forma rotunda, acoperita cu sos de rosii, branza si alte topinguri la alegere.

Cea mai conoscuta pizza din lume se numeste Margherita. Aceasta pizza a fost realizata in onoarea reginei Margherita di Savoia.

Cum a luat nastere pizza Margherita

Pizza Margherita

Aflat intr-o vacanta in orasul italian, Napoli, bucatarul Raffaele Esposito a creat o pizza cu rosi, mozzarella si busuioc pentru ca sa se raspandeasca steagul italian.

In anul 2004, pe 4 august, un japonez pe numele sau Takeru Kobayashi realizeza un nou record si reuseste sa manance 62 felii de pizza in doar 12 minute :))

Prima pizzerie din Statele Unite ale Americii

Lombardi's Pizza 1905

Prima pizzerie deschisa in SUA,  este la New York, in anul 1905 si se numeste Lombardi’s Pizza.  Fondatorul pizzeriei se numea Gennaro Lombardi, acesta fiind un italian ce a imigrat in SUA, in anul 1897. Italianul a realizat prima pizza in 1895, in brutaria s-a dupa reteta tatalui si a bunicului sau.

Cela mai ciudata pizza?

Este pizza pentru astronauti realizata la o imprimanta 3D

Cel mai rapid pizzar din lume

Pali Grewal

Ca in orice domeniu, exista si elite. Unul dintre acestia este Pali Grewal, acesta are recordul pentru cel mai rapid realizator de pizza din Anglia.  Acesta a realizat in 2010, 3 pizza mari in 39.1 secunde, adica aproximativ o pizza la 13 secunde.

despre pizzapizzapizza margheritaprima pizza din sua
 
Distribuie:


© Toate drepturile rezervate Patrizia Paglieri 2021